.

.
.

Saturday, October 6, 2012

KAYUHAN SEMPENA HARI KO-KURIKULUM SK TMN SENANGAN, BUTTERWORTH.


Assalamualaikum, pagi tadi 6hb Oktober 2012, aku, Arif, Nizam dan Cikgu Din serta anak aku (acik @ Aizuddin) joint Kayuhan sempena hari kemuncak Kokurikulum dan Pelancaran program Cyclethon Sekolah Kebangsaan Taman Senangan, Telok Air Tawar, Butterworth, S. Perai.
Program bermula dari jam 8.00 pagi hingga 1.00 petang. Antara aktiviti pada pagi tadi ialah gerai jualan, pertandingan untuk pelajar dan pengunjung, cabutan bertuah, paintball dan juga playland. Aku rasa kesemua program tersebut adalah untuk mengisi tabung PIBG sekolah.
Berbalik kepada program kayuhan, kayuhan kali ini team SPCC (Sg Petani Cycling Club) diketuai oleh Tn Hj. Ramly SP dan Unit Berbasikal Polis IPD Utara menjadi marshall. Jarak kayuhan adalah lebih kurang 24km dan 100% onroad. Kayuhan bermula lebih kurang 8.10 pagi.Team SPCCAnak aku main paintball...

Tuan Haji Ramly SP...penggerak utama dalam membantu anak aku satu ketika dulu...
Team IPD Utara.

Tahniah kepada abg @ Cikgu Mazlan Mat Zain serta PIBG SK Tmn Senangan. Mai layan gambar yang aku upload dalam Facebook Cyclethon 1 dan juga Facebook Cyclethon 2.  Aku rasa program seperti  patut dijadikan acaran tahunan dan patut dicontohi oleh sekolah-sekolah lain juga. Jumpa lagi...Insyaallah.

No comments:

Post a Comment